Inspirace​

O klimatické změně slyšíme čím dál častěji. O zdravém životním stylu rovněž. Čím dál více jde slyšet hlas volající po změně. Žijeme v 21. století, kdy se na nás změny hrnou ze všem koutů. Spousta lidí, firem, vlád, atd. se snaží najít cesty, jak napravit to, co jsme napáchali. Jak najít místo každému živému tvorovi na této planetě. Jak se naučit žít v souladu s přírodou. Jak nalézt rovnováhu. Tady naleznete cesty inspirace. Tady se můžete inspirovat. 

Témata

Největší městská farma na světě shlíží na Paříž

Bydlíte ve městě? A máte rádi čerstvé ovoce a zeleninu? Představte si, že dnes je možné mít čerstvé plodiny pár kroků od domova i když bydlíte v centru velkoměsta. A třeba v Paříži je tato možnost dokonalost sama. Paříž, město, které se pyšní nejen tím, že bude letos pořádat olympijské hry, ale také tím, že vybudovali největší městskou farmu na světě, a to přímo na střeše Paris 15è, Porte de Versailles.

Přečíst článek »

Gardens by the Bay

Představte si město budoucnosti. Město, kde ožívá zeleň a člověk otevírá dveře zpět přírodě. Jak by takové město vypadalo? Na naší cestě za inspirací Vám chci představit jedno takové pozoruhodné místo. Slavné singapurské zahrady Gardens by the Bay.

Přečíst článek »

Vertikální farmaření

Cesta, jak farmařit 12 měsíců v roce. Cesta, jak farmařit s mnohem menší spotřebou vody. Cesta, jak vypěstovat mnohem více na mnohem menší ploše. Zní to jako sci-fi? Ne, jen vítejte v 21. století, ve století, kdy se oživila myšlenka vertikálního farmaření.

Přečíst článek »

Čemu věříme? A proč to není vůbec fajn…

Říkali mi: “Dobře se uč, ať nemusíš makat rukama” Dneska mi to přijde zvláštní. Vždyť ve škole mi nikdo neřekl, jak pečovat o to nejcennější co máme, nikdo mi neřekl, jak se starat o své tělo, aby bylo zdravé a silné. A vlastně ti, co pracují rukama někde na čerstvém vzduchu vedou mnohem zdravější život než ti, co sedí celý den u PC… Chyba školského systému nebo prostě fakt z doby ve které žijeme? Vážně si myslíme, že si můžeme vysedět zdraví? 

Přečíst článek »