Strava

Všude lze nalézt spousta přístupů k tomu co jíst. K tomu, co smíme, nesmíme či musíme. Tak matoucí. A víte co? Nejlepší je jíst prostě všechno! Ale s mírou. Navíc do toho přidat nějaký ten pravidelný pohyb, nejlépe ten pro Vás nejpříjemnější. Baví vás procházky? Nebo když se proběhnete? Máte zahradu? Každý si najde to svoje. Hlavně, aby to Vás to naplňovalo a bylo to dlouhodobě udržitelné. Stejně tak s jídlem. Ono totiž taky je důležité, abyste byli spokojení.

Bílkoviny

Sacharidy

Témata

Maso

V dnešní době umí být téma konzumace masa velmi kontroverzní. Existují dva tábory, kdy z jednoho jdou slyšet slova o neetickém jednání při konzumaci masa. V druhém táboře jdou slyšet bujaré oslavy po lovu zvěře, jelikož člověk je všežravec. Má někdo absolutní pravdu?

Samozřejmě, že je to mnohem komplikovanější a oba tábory mají své argumenty velmi dobře podloženy. A pak taky existuje “mezitáboří”…

Přečíst článek »

Rostlinné alternativy

Ať už máte zdravotní problém, etický, či prostě chcete jen rozšířit své obzory. Takové alternativy mléka umí pořádně odlehčit jídelníček a mohou být zdraví velmi prospěšné. O čem je tedy řeč? A existují i alternativy dalších mléčných produktů? A třeba masa?

Přečíst článek »

Ovoce a zelenina

Už maminky nám od malička říkaly, že zelenina je základ. A měly pravdu. Spolu s ovocem by měli patřit do našeho každodenního jídelníčku. Co obsahují? Proč jsou tak důležité v naší stravě? A proč by bylo fajn preferovat bio?

Přečíst článek »

Pečivo

“Pečivo je zlo. Pečivo je nezdravé. Jestli chceš hubnout, tak nesmíš jíst pečivo.” Taky jste za svůj slyšeli už spoustu takovýchto názorů? A co kdybych Vám řekla, že pečivo zlo není. Můžete ho jíst při hubnutí, ale dokonce je zdravé!

Přečíst článek »